Tips voor beursinrichting

Tips voor beursinrichting

1. De uitstraling bepalen

We bespreken in dit artikel tips over hoe beursinrichting aansluit bij de signage en visuele beleving van je event. 

Elke uiting sluit in het beste geval aan op de omgeving en de grote context. In de natuur, zoals bij een country fair, denk je snel aan natuurlijke en rustieke elementen. Binnen of in een stadsomgeving wil je misschien wel iets moderns, chique, zakelijks of industrieels als uitstraling. Tip nummer 1 is: bepaal voor jezelf eerst wat je ‘huisstijl’ is. 

Zoek je sfeervol of natuurlijk denk dan aan elementen als hout, textiel of roestig ijzer. Houdt eventueel je kleurgebruik in een palette dat ook in de natuur voorkomt. 

Voor moderne, urban en stadsthema’s kun je denken aan lichtgevende elementen en materialen zoals aluminium, plastics. Qua kleuren kun je een flitsend kleuren of zelfs ‘neon’ palette gebruiken.

Bij chique denk je al snel aan duur ogende materialen. Spiegelend, glinsterend, ‘goud’ of ‘zilver’ en misschien wel lichtgevend of innovatief. Vooral wit, zwart, magenta, rood en ‘goudkleurig’ zijn kleuren die goed passen.

In een zakelijke setting zijn vaak neutrale elementen van toepassing die niet afleiden van de huisstijl of branding. Qua materialen zijn het vooral niet opvallende onderdelen uit strakke materialen en licht de nadruk op de uiting. Qua kleuren voeren huisstijlen de toon. Zo niet dan zijn het vaak neutrale tinten als wit, grijst, zwart met een vleugje kleur en verlichting of een natuurlijk element voor de sfeer. 

2. De belangrijkste doelen bepalen

Bedenk voor jezelf welke doelen je op wilt focussen met je beursinrichting. Verdwaal je snel op de locatie, dan is bewegwijzering duidelijk een doel. Andere doelen kunnen niet alleen praktisch zijn, maar ook een commerciële context hebben. De standhouder wilt met signing goed herkenbaar zijn en wellicht zijn er extra inkomsten op het vlak van ‘branding’ of advertenties.

  • Bewegwijzering is een onderwerp op zich, lees hier meer over bewegwijzering op evenementen.
  • Signing is met name op beurzen erg belangrijk, standhouders concurreren in het visuele domein en vaak dicht op elkaar. Zorg er voor dat iedereen zichtbaar is, zonder afbreuk te doen aan de aandacht voor anderen. Tenzij ze er voor betalen natuurlijk.
  • Branding kan een interessante inkomstenbron zijn, met name bij de grotere standhouders. Een merk wilt zoveel mogelijk aandacht trekken, dat vertaald zich vaak abstracte zaken zoals contrast, grootte, zichtbaarheid en beleving van kwaliteit. Bedenk hoe je een merk extra in het de aandacht kan brengen. We helpen je graag verder, mocht je er niet uit komen.
  • Advertenties zijn in veel situaties belangrijk of soms zelfs essentieel als inkomstenbron. De uitingen draaien vooral om grootte of zichtbaarheid. Wees creatief in het opvullen van lege ruimte op plekken waar zoveel mogelijk bezoekers voorbij komen of op plekken die aansluiten bij het adverterende merk.

 

3. Harmonie en herkenbaarheid

Houdt rekening dat je eerder bedachte doelen niet door elkaar gaat halen. De doelen concurreren met elkaar in het visuele domein. Allemaal hebben ze een beetje aandacht nodig van de passant. In het beste geval bestaan ze allemaal naast elkaar in harmonie, zonder dat het een schreeuwende reclame jungle wordt. 

Een goede tip voor meer eenheid is het gebruiken van dezelfde producten per doel. Zo herkent de bezoeker onbewust al welk type informatie te verwachten is en kun je scannen naar bijvoorbeeld de volgende wegwijzer. Door dezelfde elementen te gebruiken ontstaat ook eenheid in je totale beursinrichting.

Om iets extra opvallend te maken hebben we deze tips. 

  1. Hoe minder uitingen er om het object heen te vinden zijn hoe eerder de aandacht op de belangrijke uiting valt. 
  2. Met meer contrast ten opzichte van de omgeving valt de uiting meer op, denk bijvoorbeeld aan felle kleuren in een grijze setting. 
  3. De grootte is vanzelfsprekend van belang om goed op te vallen. De grootste valt vaak het eerste op.
  4. Vooral binnen, in de avond of nacht is het uitlichten belangrijk. Een goede verlichting in helderheid of kleur kan een uiting er echt uit laten springen. 
  5. Kwaliteit en originaliteit valt op. Maak van de belangrijke uitingen iets speciaals dat direct opvalt. Dit kan juist heel creatief zijn, iets ingewikkelds of duurs of gewoon iets dat totaal anders is dan de rest.

4. Het juiste middel uitzoeken

Tegenwoordig zijn er erg veel mogelijkheden voor bijna elk doel. Allereerst zoek je functionele middelen, je zoekt daarbij zoveel mogelijk naar de producten die aansluiten op de sfeer en uitstraling. Je budget is natuurlijk ook bepalend.  

Binnen en buiten ons assortiment zijn er veel producten die mogelijk aansluiten op jouw wensen. Met een kleine aanpassing is het vaak mogelijk iets een creatieve twist te geven. Zoek je hulp bij het uitzoeken van producten of is wat je zoekt niet te vinden? Neem gerust even contact op. We helpen graag.

Signing, bewegwijzering en reclamedragers in de vorm van reclamezuilen, bedrukte kubussen en blokken, sokkels, zitblokken of wijgwijzers voor evenementen, beurzen, exposities, infostand, festivals, congressen, kantoorgebouwen en conferenties.
Schuiven naar boven