Tijdelijke Buitenreclame

Tijdelijke Buitenreclame Tips

1. De juiste reclamedrager uitkiezen

Buitenreclame is een breed begrip. Dit kan een klein bordje zijn bij een voordeur, een vrijstaand frame met een reclamedoek tot grote lichtbakken of reclamezuilen. Waar u ook naar zoekt, let voor de meest effectieve buitenreclame vooral op de volgende zaken.

2. Let op de kijkafstand

Erg belangrijk is om de zichtafstand tot je uiting goed te bepalen. Kort gezegd betekent een grote afstand ook grotere afbeeldingen en teksten. Bepaal voor jezelf hoe groot de uiting moet zijn zodat teksten en afbeeldingen goed leesbaar zijn. Denk eraan dat de meeste mensen je uiting in een flits waarnemen. Het is dus van belang dat alles erg goed zichtbaar is. 

Tip om de kijkafstand te bepalen:

Deze tip is niet heel nauwkeurig, maar geeft wel een inschatting. 

Open de afbeelding op een groot scherm. Neem zoveel afstand dat de afbeelding nog goed zichtbaar is en teksten in een oogopslag leesbaar zijn. Meet met een gestrekte arm de maat op van de afbeeliding door bijvoorbeeld een papiertje te vouwen tot deze met gestrekte arm even groot is als de afbeelding waar je mee werkt.

Ga vervolgens op de plek staan vanaf waar de uiting zichtbaar moet zijn. Houdt met gestrekte arm je gevouwen papiertje tussen jou en waar de uiting moet komen. Vergelijk de afmeting van het papiertje op basis van zicht met een voorwerp op de plek waar de uiting moet komen. Je weet nu ongeveer hoe groot de uiting uitpakt in het echt. Indien nodig kun je het formaat van de uiting aanpassen of bijvoorbeeld teksten in het ontwerp groter maken.

3. Bepaal de kijkhoek

Nu je een inschatting hebt van het formaat kun je bepalen of de plek die je in gedachte hebt groot genoeg is. Neem ook de kijkhoek in acht zodat de hele uiting zichtbaar is. 

Als het object vanuit meerdere hoeken zichtbaar moet zijn dan kun je kiezen voor een vrijstaand middel met meerdere zijdes. Denk aan een spandoek frame in een hoek of een met kromming. Of misschien een driehoekig (3 zijdes) 3d steigerbuisframe met spandoek of een vierkante bannertoren met rondom 4x 5m2 om te bedrukken.

4. Het juiste middel uitzoeken

Wat betreft het plaatsen of bevestigen van tijdelijke buitenreclame zijn er verschillende opties. 

Aan een bestaande constructie of op een gebouw kunnen in de meeste vallen spandoeken, borden en panelen bevestigd worden.

Heeft de bestaande constructie een glad oppervlakte zoals ramen of wandpanelen dan is het mogelijk om grote stickers aan te brengen die er ook weer mooi af gaan zonder resten. 

Is er niets om iets aan te bevestigen dan kan er gebruik gemaakt worden van vrijstaande constructies zoals 3d steigerbuis frames, verzwaarde zuilen, bannertorens of een frame met spandoek of borden  om maat. Plat, in hoek of rond. Kunt u niet in de grond boren dan is het in veel gevallen mogelijk het object met extra ballast op eigen gewicht te laten staan.

Schuiven naar boven